Tävling

TÄVLINGSGRENAR

Inom hundsporten finns det många grenar att välja mellan och man kan tävla i olika klasser. Genom våra kurser och träningskvällar hjälper vi dig som vill träna och tävla. Här hittar du information om de olika grenarna och hur det går till.

Du hittar mycket matnyttigt på sbktavling.se och sagik.se för agility

BRUKSPROV
Inom bruksprov finns  grenarna spår, sök, rapport och skydd och är indelat i specialmoment och lydnadsmoment. Lydnadsmomenten är samma för varje klass. I alla grenar startar man i appellklass och sedan följer lägre klass, högre klass och elitklass i respektive gren
Tävlingslydnad

Ett bra lydnadsekipage har ofta en fin och förtroendefull relation. En person som håller på med lydnad gillar utmaningar och klurigheter och blir duktig på att träna detaljer och lösa svårigheter.

Belöningen blir ofta en harmonisk och nöjd hund som fått använda sitt huvud till problemlösning.

Rallylydnad

Rallylydnad är en relativt ny gren inom hundsporten och passar alla hundar. Rallylydnad bygger på glädje och samarbete och ger dig och din hund en bra kontakt. Du får en hund som blir följsam och samarbetsvillig och därför fungerar bra även i vardagen. Eftersom rallylydnad inte är fysiskt krävande passar den för hundar och förare i alla åldrar.

Agility

Ordet agility betyder snabbhet, vighet och det är just vad agility handlar om. Agility är en hinderbana för hundar med hopphinder, tunnlar, däck att hoppa igenom, pinnar att springa slalom mellan och diverse balanshinder som tex en gungbräda. Hindren sätts upp i olika banor, och hunden ska självständigt ta sig snabbt igenom alla hinder med förarens styrning.

Mer på sagiktavling.se

SM 2018 anordnades av Blekinge distriktet. Ronneby brukshundklubb ansvarade för spårhundsgruppen. Roland Sjösten var tävlingsledare. Övriga funktionärer redovisas på klubbens funktionärslista som finns på anslagstavlan i klubbstugan. För mer info se distriktets specialsida

RONNEBY BRUKSHUNDKLUB hade två representanter med till SM 2018.

Inki Sjösten med Gränsvallarens Amica i sökhundsgruppen. De kom på 7:e plats.

Marie Mattiason med Ziba i patrullhundsgruppen. De kom på 21:e plats.

Ronneby Brukshundklubbs SM-ekipage genom tiderna hittar ni här.

Ronneby Brukshundsklubbs Champions genom tiderna. BruksLydnad och Rally.