Städning av brukshundklubbens gräsplan

Måndagen den 29 juni hade Stugakommittén bjudit in medlemmar att hjälpa till med bortforsling av sly för utbyggnad av agilitybanan.
Ett 20-tal medlemmar deltog med räfsor i högsta hugg.
Fyrhjulingar med släp körde i skytteltrafik för att flytta avfallet till lämplig tippningsplats.
Efteråt bjöds på grillad korv.

Ny specialsöksinstruktör

20200627 examinerades Rose-Marie Olsson som specialsöksinstruktör. Utbildningen har hållits i distriktets regi.
Kursledare har varit Göte Karlsson och specialsöksinstruktör Bernt-Gunnar Carlsson.
Klubben gratulerar och ser fram emot nybörjarkurs i Specialsök till hösten i klubben!
På kursintyget kan du läsa om kursens innehåll.

Restriktioner kring större arrangemang med anledning av coronavirusets utbredning

• Inställd klubbverksamhet i SKK-organisationen
    SKKs centralstyrelse uttalar att ingen klubborganiserad verksamhet ska genomföras av någon klubb inom SKK-organisationen. Enda undantaget från detta är verksamhet där högst tio personer samtidigt förväntas befinna sig på samma plats utomhus och där de närvarande personerna inte har rest dit från andra delar av landet eller utlandet. Detta gäller från den 27 mars till och med 31 maj 2020, men beslutet kan förlängas vid behov. Med klubborganiserad verksamhet avses all form av tävlingsverksamhet, utbildning, träffar, promenader och liknande. Gällande resor är det tyvärr omöjligt att exakt definiera vad andra delar av landet innebär. Det blir en fråga om personligt omdöme utifrån smittspridningsaspekten. Klubborganiserad verksamhet som ställs in med anledning av Centralstyrelsens beslut på gund av covid-19 ställas in med hänvisning till force majeure. Läs mer om inställda SKK-evenemang och force majeure.
  • SBK följer Svenska Kennelklubbens centralstyrelses beslut att utställning, prov eller tävling, där det förväntas komma 50 personer eller fler, kan ställas in med hänvisning till force majeure. Beslut tas av respektive arrangör.
  • Vid utbildningar, kompetensutveckling eller liknande, där det normalt sett är obligatorisk närvaro för att bibehålla aktiv auktorisation, ges tills vidare dispens för den deltagare, som känner oro för egen del eller nära anhörig. Det anses då vara ett godtagbart skäl att ej delta.