Kurser

Just skaffat hund eller vill utveckla dig
inom någon gren? Vi har en kurs för alla.

-Läs mer-

Träning

Just skaffat hund eller vill utveckla dig
inom någon gren? Vi har en kurs för alla.

-Läs mer-

Tävla

Vilka grenar kan man tävla i? Här hittar
du information om de olika grenarna.
Vi arrangerar även tävlingar i agility,
lydnad, spår, sök.

-Läs mer-

In memoriam Christer Olsson

Christer Olsson har lämnat oss under kvällen den 31/3. Förutom av hustrun Elizabeth och barnen Angelica och Andreas så saknas Christer av alla oss som träffat eller jobbat ihop med honom i Ronneby Brukshundklubb under alla år sedan början av 80-talet.

Det finns ett otal minnen från 80-talet fram till idag. Christers yrke var datoringenjör och vi som verkade tillsammans med honom och hustrun Elizabeth kommer bland annat ihåg att Christer konstruerade det första tävlingsprogrammet för att elektroniskt redovisa bruks- och lydnadsprov. Programmeringen skedde på en ABC 800 och utskriften på papper tog upp hela golvet på TBVs lokaler i Ronneby.

Christer verkade som instruktör i vår klubb under mycket lång tid. Kanske var det ändå som domare han var mest känd. Christer ställde också upp som domare med kort varsel om han hade möjlighet. Med andra ord – en kille man kunde räkna med i vått o torrt.

Christer var också med och bildade Blekingedistriktet i början av 90-talet. Han var kassör i distriktet ända tills han sjukdom gjorde det omöjligt att fortsätta med den uppgiften.

Som tävlande minns vi särskilt Christer o labradoren Pally som tävlade i elitklass sök under ett antal år.  Pally hade mycket energi och lite egen vilja i skogen vilket orsakade stor munterhet bland oss och lite fysisk träning för Christer när han ibland fick gå ut och hämta Pally som kunde söka i det ”oändliga”.

Vi – Christers vänner i Ronneby Brukshundklubb – kommer att minnas honom på ett mycket positivt sätt. Om alla kunde vara som Christer varit skulle kamratskap, välvilja och engagemang finnas i stort mått i vår omvärld.

Kamraterna i Ronneby Brukshundklubb

 

 

VÅRA SPONSORER